top of page

Sortida: Velázquez


El proper 23 de febrer de 2019, visita guiada al Caixaforum: VELÁZQUEZ Y EL SIGLO DE ORO

A CÀRREC DE M.CARMEN PASCUAL


L'obra de Diego de Velázquez (1599-1660) s'inscriu en un ampli context a causa del caràcter global de la monarquia espanyola, regnant a la Península Ibèrica, però també a Flandes, en territoris d'Itàlia i en algunes zones d'Amèrica i Àsia, com les Filipines. Aquest cosmopolitisme es reflectia en les col·leccions del rei, molt riques en pintures d'artistes d'aquests territoris. És dins d'aquest marc internacional on s'entén millor l'art de Velázquez.


La mostra ens apropa a aquest món de Velázquez, a través de set obres del mestre sevillà i altres cinquanta obres de grans artistes relacionades amb ell mateix. Obres d'artistes internacionals contemporanis al pintor espanyol ordenades seguint un criteri expositiu temàtic que permet entendre millor l'originalitat de Velázquez com a narrador. Alhora, la mostra possibilita que en cada secció es barregin artistes de procedències diverses, trencant de manera efectiva la barrera de les escoles nacionals.UNA MAGNÍFICA OCASIÓ PER VEURE L'OBRA DE VELÁZQUEZ AL COSTAT DE LA D'ALTRES GENIS DEL SEU TEMPS, COM TIZIANO, RUBENS, GIORDANO, RIBERA, BRUEGHEL EL VELL, VAN DYCK, DE LORENA, ZURBARÁN O MURILLO.Coincidint amb la visita i col·loqui sobre l'època de Velázquez,

els dies 25 i 28 de febrer

realitzarem un taller sobre tècniques velazqueñas,

preparació de les teles amb grisalles,

per posteriorment aplicar diferents capes de pintura fins a la finalització del quadre.

El motiu que utilitzarem és el retrat de Velázquez, el Niño de Vallecas.


ENTRADES DESTACADES 
ENTRADES RECENTS
ARXIU
ETIQUETES
No hay tags aún.
bottom of page